TQ follow saya =)

Friday, July 15, 2011

Rezeki ada di mana2...

Takde yang lagi besar ke logo yang leh letak kat entry ni??? huhuhu..OK.Gambar Ihsan dari google.

Arini 15/7/2011 ... Keputusan kemasukan pengajian tinggi lepasan STPM dan setaraf dah pun boleh disemak mulai jam 12 tgh hari tadi... WOooo... berdebar2 sume org yang tgh tunggu result ni.. try click laman web ni taleh.. not respon la..try again.. sampai jem. ye la...berpuluh ribu or maybe beratus yg mohon.. Stress dgn takot lagi nak tgk kptsn dia... emm... aku td cek lambat sikit. tyme dak laki g smayang jumaat. hihihi.... asenye kurang sikit org yang online utk buat semakan tu... Akhirnya. Dpt jgk check. Alhamdulillah.. Aku dpt tawaran University tertua kat malaysia ni.. mmg impian aku nak sambung kat U tu.. aku jadi serba salah sbb aku dpt tawaran baik yang lain jgk... yang mane aku pilih akan jd penentu hidup aku masa akan datang.. Ada orang kata aku sgt bertuah sbb dapat peluang itu.. yup. aku takkan sia2 kan.. Ade yang kata jgk.. untung dpt bnyk peluang camtu leh pilih2... ade org langsung tak dpt...

Aku sgt2 bersyukur dgn jalan hidup aku yang ditentukan oleh Allah. Dulu aku tak pernah terfikir akan dpt peluang begini.. Ye la..aku bukannya org yang straight A dlm ape2 exam pun. SPM aku pun tak berapa nak memberangsangkan. Menyesal mula dulu aku tak rajin blajar. Tp tak smestinya dapat masuk U aku takleh capai impian aku. Sedih tgk kwn2 sume dpt masuk U. huhuhu.... then aku masuk kolej. Takde dream or hope langsung msuk study kat kolej tu.. msuk tu sbb janji sambung blaja... kalo org dgr pun tempat ak blaja tu Kolej Profesional MARA seri Iskandar, org akan tanya balik, apetu? katmane? huhuhu... stres tak stres...ye la..tak popular kan macam U U lain tu... It's not matter. Aku study rajin2.. n aku nak buktikan yang aku pun boleh =) even tak masuk U..hihihi... Lecturer kat KPMSI very great lecturer. rajin mendidik dan jgk membimbing.. kdg2 bg jgk selingan motivasi.. tp tu yang bagus.. Start aku ubah minded aku utk start blaja rajin2 sbbkan kata2 lecturer aku Pn Mashitoh Musa. =) Sejak sem satu lagi. Dia lah menyebabkan aku menjadi berkobar2 mahu membuktikan apa yang aku ada skarang ni... TQ madam =) moga Allah memberkati madam sekeluarga...

So, pada yang berjaya menyambung pengajian ke peringkat Ijazah saya ucapkan Tahniah. Dan jika tidak dapat tawaran melalui upu tu, jangan lah kecewa. Sbb rezeki kita ada di mana-mana.. Allah dan tentukan yang terbaik utk kita. Cuma kita siap atau tidak menghadapi cubaan dan dugaan kita yang mendatang. Jadikan lah hari ini lebih baik dari smlm dan esok lebih baik dari hari ini.. Kita just go on dgn hidup kita. Jgn pernah pts asa. wat yang terbaik kamu mampu dptkan yang terbaik =)

p/s: mcm org pakar motivasi lak...hahha...skali skale.. =) Chill guys. Don't give up.

2 comments:

  1. uik..further study kat UM ke..congrats!

    ReplyDelete
  2. tak kot.. sbb aku dpt ofer lain =) TQ for the wish...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...